Rabobank | bank | Utrecht | NL | fotografie: Atomis

Rabobank Utrecht

In het gerenoveerde kantoorpand aan de Beneluxlaan is het tweede kernkantoor van Rabobank Utrecht e.o. gevestigd. De entree heeft een uitnodigend karakter gekregen waarbij klanten en medewerkers worden ontvangen in een “huiskamer”-achtige setting. In de werkzones is door middel van vides en een doorgaande houten trap een visuele en fysieke verbinding gemaakt tussen de verschillende afdelingen. Op de vijfde verdieping is een uitnodigend werkcafé met uitzicht op de stad Utrecht.

Daar worden medewerkers voorzien in verschillende lunch- en werkplekken en kunnen presentaties gegeven worden aan grote groepen.  Open, transparant, uitnodigend en eigentijds zijn de kernwoorden voor de sfeer en uitstraling. Door middel van lichte tinten voor vloer en plafond en warme houtsoorten voor de trappen en vergaderplekken is een evenwichtig palet gemaakt die de identiteit van Rabobank Utrecht e.o. versterkt. Voor de verlichting in het vergadercentrum op de 5e verdieping in de centrale verkeersruimtes werd gekozen voor twee spanningrails met Mitron LED spots, waarvan enkele van een amberkleurig filter werd voorzien voor het gewenste kleureneffect. De spots projecteren op een reeks driehoekige diffuus doorschijnende akoestische vliegers, die architect Eric Wezenberg speciaal voor deze ruimte tekende. Boven de lounge gedeeltes en de vergaderplekken ontwikkelde Atomis een gependeld kokersysteem, waarin dimbare Meson round 160 LED armaturen werden gemonteerd. De spreekruimtes, kantoren en het call-centre worden verlicht met Meson round 190 LED armaturen.

Project: Rabobank Utrecht e.o. locatie Beneluxlaan, advieskantoor
Plaats: Utrecht
Opdrachtgever: Rabobank Utrecht e.o.
Architect: OIII architecten, projectarchitect: Anouk Dekker en Eric Wezenberg
Projectteam: Cathelijne Vreugdenhil, Yves Selam, Martin Vinkestijn, Edwin Kamphorst
Oplevering: 2011-2012

Pin It on Pinterest

Share This