• De Munthof
    fotografie: Atomis

De Munthof | kantoor | Amsterdam | Nederland | fotografie: Atomis

De Munthof, Amsterdam

Het gebouw stamt uit het einde van de jaren 60. Het is gerenoveerd in 1983. De renovatie van een kantoormonument aan de Reguliersdwarsstraat wordt in 2018 wederom ter hand genomen. Dit bijzondere gebouw, in het centrum van Amsterdam, is van oorsprong een parkeergarage met op de begane grond winkels. De parkeerlagen van de garage werden bereikt met een helixvormige oprit. Deze helix wordt nu op interessante wijze deels bij de kantoorruimte betrokken. Een extra verdieping wordt bovenop het pand gecreëerd met een fraai gewelfd grasdak. Atomis leverde voor dit gerenoveerde pand Fusion LED lijnverlichtingsarmaturen die in diverse afmetingen op maat werden gemaakt, passend in de klimaatplafondeilanden. Tussen deze eilanden werden gelijkvormige pendelarmaturen aangebracht. Op de 5E verdieping werd een intelligent Bluetooth 4.2 LE mesh gestuurde 48V lichtinstallatie ontwikkeld met Xicato XIM LED units, waarbij elk armatuur draadloos individueel geregeld kan worden. Dit systeem heeft vorm aan het concept van architect Dennis Hofman en fungeert als een “sterrenhemel” in het gewelfde dak. De verbouwing kwam gereed in mei 2019. De huurder van het pand is de Nuts Groep, leverancier van diverse merken energie aan 650.000 eindgebruikers.

Architect: Dennis Hofman, Architektencombinatie
Adviseur: Valstar Simonis
Installatie: Lomans Amersfoort BV
Lichtsturing: Patrick van der Meulen, Xicato